torsdag 23 augusti 2012

Middagen!

Nu är klockan sådär mycket igen, inte bra, borde redan ha gått och lagt mig för att vara pigg imorgon. Så går det när man glömmer nycklarna för ANDRA gången den här veckan, helt otroligt alltså. Huuuur kommer det sig att JAG har blivit slarvig? Är det för att man försöker tänka på så mycket och hålla koll på så många saker samtidigt att man just därför blir tankspridd och slarvig? Det är ju verkligen inte det resultatet jag vill ha. Får tagga ner lite grann.

För att snabbt beskriva mina två slarviga moments den här veckan:
1) I tisdags kväll när tårtan var på kylning skulle jag till gymmet och hade inte lång tid på mig, och av den anledningen ville jag ta cykeln dit. När jag väl skulle åka märkte jag att den enda nyckeln vi har till innergården inte var där den skulle - Johannes hade tagit den. Jag kunde alltså inte komma åt cykeln, typiskt. Istället gick jag ut på en löprunda och jag ville springa långt bara för att springa av "irritationen" men efter 7 km fick jag en sån otrolig magknip, en sån där "akut-IBS-moment-måste-hem-nu-ögonblick" och märker vid dörren att jag inte har hemnyckeln!!!! Jag hade lämnat den hemma, dörren olåst men glömde att portkoden slutar fungera efter 19.

Herregud, panik. Fick till slut tag på Johannes som snällt gav mig sin nyckel. Tack.

2) Skulle dra till gymmet och träna (ikväll) och hittade inte min hemnyckel. Letade och letade i väskan flera gånger kändes det som, nästan som att de magiskt skulle dyka upp men icke. Efter en stunds letande kom jag på att jag promenerade hem efter jobbet och valde att lämna kvar jackan där -med nyckeln i jackan! Återigen fick Johannes möta upp mig efter gymmet och ge mig sin nyckel. Bra Betti!

Nu till middagen - kvällen var såå lyckad! Förrätten kanske jag inte gör igen, men alltid kul att prova nåt nytt och även att se pappas min, haha. Jag hade nog lite på känn att det inte var hans smak, men han kämpade på och åt upp nästan 1/4 :)

Jag kommer inte lägga ut så många bilder eftersom jag inte hann ta så många och de jag tog var med mobilen så vissa av korten blev inte av bästa kvalitet! Om ni däremot vill kika på fina foton från kvällen så ska ni titta in på Magdas blogg, hon dokumenterade kvällen likt en paparazzi med sin nya kamera ;)


Så här blev resultatet -GOTT! Jepp, den var allt värd den tid det tog att göra den. Ganska mäktig var den, men inte för söt, mmm... Receptet kommer men inte just ikväll, inte med tanke på alla dessa nyckelincidenter. One can only do so much.


Pappas favoriträtt?! Den kanske såg finare ut än vad den var god. Hade jag gjort den igen hade jag serverat den i mindre portioner och kanske blandat ut grädden med mascarpone, det blev ganska gräddigt. Enligt receptet skulle man "hälla" över grädden på tomatsoppan, men det gick ju inte alls? Det hade förutsatt att grädden skulle ha varit ganska lös, och det hade ju inte blivit bra. Istället fick det spritsas ut, perfekt!


Min allra första Hibiscus! En sån skön färg det är på den, riktigt vacker. Jag fick ett mail av Maria idag som innehöll två länkar med skötselråd, tydligen är den väldigt svår att sköta och hålla vid liv. Vi får se hur det går.
Bra stämning under kvällen. Här håller pappa i konversationen och visar hur stort något är...?


Buketten vi fick av Ragnhild och Christer, så fin så fin! Hon är riktigt grym på att sätta ihop fina blommor, älskar de blåa tistlarna. A favourite!


Avslutningsvis ett suddigt kort på mig och Magda, men som sagt, gå in och titta på Magdas bilder HÄR.

Nu ska jag göra detta:
1. Stänga av tv:n och dricka upp mitt vatten.
2. Blåsa håret och borsta tänderna.
3. SKITA i att vika tvätten, den går ingenstans ;)
4. Förbereda inför morgondagen, bl a lite fika (sorry Elina men tårtresterna hade inte klarat sig till nästa vecka, we'll do another one! hehe)
5. Slänga mig i sängen!

Godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar